2008-11-27

Vizite de studiu

In octombrie 2008 si noiembrie 2008 reprezentanti ai IFES au participat la doua vizite de studiu. Vizitele de studiu s-au desfasurat in cadrul programului european Lifelong Learning – Activitatea cheie 1.1. Pentru ambele activitati organizatia gazda a fost CNAM Pays des Loire, organizatie cu care IFES este partenera si in alte proiecte europene.

La prima vizita de studiu a luat parte dsoara Stefania Isaila. Vizita a fost dedicata formarii continue necesare pentru ca un domeniu de activitate sa poata fi performant in contextul competitiei globale. Vizita s-a desfasurat in regiunea Cholet, in apropriere de Nantes, si s-a concentrat pe cunoasterea retelei de cercetare si productie a incaltamintei pentru copii din zona. Au fost vizitate ateliere de creatie, laboratoare de cercetare si incercare, fabrici, centre destinate invatarii continue a adultilor.

A doua vizita de studiu a avut ca obiectiv cunoasterea modului in care se realizeaza diseminarea culturii stiintifice si tehnice in regiunea Pays de Loire. Di partea IFES a participat dl. Silviu Ispas. Au fost vizitate muzee si spatii cultural stiintifice, au avut loc intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale, responsabili ai unor publicatii locale si regionale de popularizare a culturii stiintifice, cercetatori, consultanti. A fost subliniat aportul semnificativ pe care il aduc acest gen de activitati in dezvoltarea durabila a unei comunitati.