2009-11-09

IFES participă la Conferinţa pentru tineret a EZA, Esposende (Portugalia), 21-25.10.2009

CFTL Portugalia a organizat, sub egida EZA, cea de-a doua Conferinţă pentru tineret a EZA. Aşezate sub deviza „Nimic despre tineri fără tineri”, lucrările s-au concentrat pe trei teme cheie ale integrării tinerilor pe piaţa europeană a muncii în secolul XXI: migraţie şi mobilitate, învăţarea continuă şi participarea socială.

Cei aproximativ 70 de participanţi din toată Europa reprezentând organizaţiile membre EZA au căutat să descopere, în cadrul grupurilor de lucru, liniile majore de intervenţie pentru a răspunde provocărilor actuale. Colega noastră Ştefania Isailă, membră a grupului de iniţiativă pentru tineret al EZA, a coordonat secţiunea dedicată migraţiei forţei de muncă.

Cel mai important rezultat al întâlnirii este constituirea platformei pentru tineret a EZA, rod al eforturilor din ultimii doi ani ale grupului de iniţiativă. Gândită ca un spaţiu de liberă exprimare creat de tineri pentru tineri, platforma îşi propune să facă cunoscute problemele tinerilor angajaţi forurilor de decizie europene, să îmbunătăţească condiţiile de muncă şi să sprijine implicarea socială activă a acestora.