2010-07-19

Lansarea proiectului strategic CORE in regiunea Nord-Vest

In data de 08 iulie 2010, Institutul de Formare Economica si Sociala a organizat la Cluj-Napoca conferinta de lansare a proiectului strategic “CORE-Corelarea fortei de munca cu cerintele pietei in Regiunile Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest” finantat de Uniunea Europeana prin programul POSDRU/82/5.1./S/58992.

Promotorul proiectului este Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor EUROPROJECT, in parteneriat cu S.C. Pirelli Tyres Romania S.R.L.,Slatina, S.C. Prysmian Cabluri si Sisteme S.A., Slatina, S.C. ALRO S.A., Slatina, Institutul de Formare Economica si Sociala Cluj, Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj si Fundatia „Luigi Clerici”, Milano (IT).

La conferinta de lansare au luat parte reprezentanti ai partenerilor, ai mass-mediei locale, dar si ai unor institutii precum: Agenta Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, prin Dl Daniel Don si Consiliul Judetean prin Dna Steluta Racolta care a tinut sa salute anvergura acestui proiect.

In cadrul evenimentului a fost prezentat atat obiectivul proiectului, si anume imbunatatirea competentelor a peste 1638 de someri din cele doua regiuni de dezvoltare cat si rezultatele acestuia:

• crearea a doua Centre de Ocupare pentru furnizarea de servicii de stimulare a ocuparii pe piata muncii;

• campanie de informare si constientizare pentru persoanele aflate in somaj in vederea integrarii/reintegrarii pe piata muncii;

• elaborarea publicatiei “Ghid de bune practici & povesti de succes in domeniul ocuparii si formarii profesionale”

• 350 de membri ai grupului tinta informati si consiliati in cariera;

• 812 participanti la cursuri de formare profesionala autorizate CNFPA;

Actualitatea problematicii sociale ridicata de obiectivele proiectului conduce la ancorarea acestuia in realitatea economica a celor doua regiuni.