2011-04-02

IFES a organizat un schimb de bune practici în domeniul serviciilor de ocupare

În cadrul activităţilor din proiectul transnaţional „CORE - Corelarea forţei de muncă cu cerinţele pieţei”, IFES a organizat, la Cluj, în data de 28.03, un schimb de bune practici în domeniul serviciilor de ocupare între experţii Fondazione Luigi Clerici (Italia) şi reprezentanţi ai stakeholderilor locali din domeniu.

Principalul punct de interes al întâlnirii l-a reprezentat modelul de organizare a serviciilor de ocupare din Regiunea Lombardia şi posibilităţile de a transfera din expertiza sau instrumentele dezvoltate deja în cadrul acestuia în profitul serviciilor publice sau private de ocupare a forţei de muncă din România. Pentru continuarea şi concretizarea unor propuneri de acţiune, IFES îşi propune să organizeze în perioada următoare, în colaborare cu Fondazione Luigi Clerici şi cu alţi parteneri interesaţi, o serie de dezbateri publice privind îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice şi private de ocupare care să ia în discuţie şi eventuale transformări de ansamblu ale sistemului românesc.

Mai multe informaţii cu privire la acest eveniment găsiţi aici:

http://www.centru-consiliere.ro/ro/stire/Schimb-de-bune-practici-n-domeniul-servicilor-de-ocupare-a-forei-de-munc-organizat-cu-succes-la-Cluj-Napoca_23